Evo nekoliko savjeta kako da vaš mejkap bude postojan i na +40

GS
Foto: Ilustracija

Evo nekoliko savjeta za ljetnju šminku kako bi vaše lice izgledalo prirodno, svježe i lijepo, čak i kada ste okupanim znojem tokom ovih toplih ljetnjih dana.

Počnite sa dobrom hidratacijom

Način na koji njegujete kožu jednako je važan kao i šminka koju nanosite na nju. Koristite hidratantnu kremu bez ulja ujutru. Manje je vjerovatno da će vam ovo lice ostaviti masnim tokom dana, posebno na vrućini.

Naglasak na zaštitu od sunca

Pored hidratacije kože, takođe želite da budete sigurni da je vaša koža pravilno zaštićena od sunca — a to znači da svaki dan nosite kremu za sunčanje širokog spektra SPF 30 ili više, čak i ispod šminke.

Moćan prajmer je vaš najbolji saveznik

Nećete požaliti nekoliko sekundi više potrebnih za nanošenje prajmera za šminku, koji se nanosi nakon hidratantne kreme, ali prije šminkanja lica. Oni su definitivno vaš najbolji saputnik tokom ljeta. Zaista pomažu da se šminka drži na mjestu, a da nemate osjećaj kao da imate još jedan težak sloj.

Oslonite se na čiste, nježne nijanse

Bogate, duboke boje imaju svoje mjesto, ali mogu da izgledaju teške ljeti. Da biste osvjetlili svoj izgled, pređite na nježnije verzije vaših omiljenih boja za usne i oči.

Isprobajte vodootporne verzije omiljenih proizvoda

Volite da plivate, a da ujedno izgledate dobro? Ne brinite da ćete dobiti oči poput rakuna - ovih dana postoji mnogo nevjerovatnih proizvoda za dugotrajnu šminku. Kupite vodootpornu maskaru, ili ako su vam trepavice svijetle - ofarbajte ih, piše Blic Žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana