Evo kako da vam šminka traje duže pod zaštitnom maskom

Kurir
Evo kako da vam šminka traje duže pod zaštitnom maskom

Mnoge žene ne podnose osećaj slojeva šminke, a pogotovo sada kada kada su zaštitne maske na licu obavezne. Takođe, većina devojaka i žena ne voli da izlazi bez mejka apa, a dobro znaju da svaki put kada skinu masku na njoj ostave dosta pudera.

Ipak, postoje načini da šminka na licu duže izdrži, samo je potrebno da u svoje svakodnevno make up vrijeme dodate još koji minut.

Hidratacija i prajmer

Ovo je zaista važan korak jer će puder mnogo bolje izgledati i duže trajati ukoliko ga nanosimo na hidriranu kožu. Na taj način, puder neće dodatno osušiti lice, a potom početi da se ljušti sa svakim skidanjem maske. Prajmer će pomoći da lice bude glatko, što opet povoljno utiče kako na izgled pudera, tako i na njegovu postojanost.

Puder za setovanje

On će dati vašem licu matirani izgled, i zadržaće tečni puder koji ste prethodno nanijeli, duže nego obično. 

Izbjegavajte kremaste proizvode

Dok su maske detalj bez kog ne izlazimo iz kuće, moramo zaboraviti na kremaste proizvode. Dakle, tečna rumenila, hajlajteri u stiku i slično, nisu nikako dobar izbor za ovaj period.

Dajte prednost praškastim prpizvodima jer će mnogo duže ostati na licu. Uostalom, ovo je razlog zbog kog moramo setovati tečni puder i korektor, tako da je jasno da kremasti proizvodi moraju sačekati ljepša vremena.

Koristite neki od fiksatora

Na tržištu je dostupno mnoštvo različiti fiksatora brojnih proizvođača, pa odaberite neki u skladu sa svojim tipom kože.

Ne samo da će fiksator omogućiti da šminka duže traje, već i u tome da izgleda ljepše jer čine kožu hidriranijom, a samim tim i ljepšom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana