Dvije djevojke prkose modnim pravilima: Kako ista odjeća izgleda na različitim tijelima

G.S.
Dvije djevojke prkose modnim pravilima: Kako ista odjeća izgleda na različitim tijelima

Nije tajna da je modna industrija nemilosrdna te da su nerealni standardi i velika očekivanja u svijetu mode doveli mnoge djevojke do ruba ludila.

Srećom, sve je više žena koje su voljne stvari preuzeti u svoje ruke i potpuno promijeniti modna pravila, piše Bored Panda.

Dominikanski plus-size model Denise Mercedes pokrenula je izazov na TikToku pod nazivom “Stil, a ne veličina” sa prijateljicom Mariom Kasteljanos. Njih dvije su različitih veličina, ali se odijevaju isto te dijele videozapise koji pokazuju kako ljepota dolazi u svim oblicima. Na društvenim mrežama imaju veliki podršku, milioni ljudi su pohvalili ono što one rade. Njihovi videozapisi lajkovani su više od 30 miliona puta, dokazujući da sretne žene vladaju svijetom.

Kad je Denise imala 16 godina, počela je slati svoje fotografije agencijama za modeliranje, no prema njihovim standardima, bila je preniska. Hobi joj je bio poziranje ispred kamere. Denise je počela objavljivati fotografije u različitim odjevnim kombinacijama na društvenim medijima.

Ona vodi kampanju #beaseitsmybody posvećenu ženama svih veličina. Sada sarađuje s mnogim modnim markama poput Forever21, Target i JXPenny. Prema Glamuru, žene s većim dimenzijama predstavljaju 68% modnih kupaca, a još uvijek vrlo mali postotak njih radi u modnoj industriji.

Ašlej Grem je u 2016. godini postala prvi plus-sajz model na naslovnici Sports Ilustrjeta  te je time otvorila put modelima s oblinama.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana