Donatela Versaće: “Mom bratu su govorili da pravi garderobu za prostitutke”

G.S.
Donatela Versaće: “Mom bratu su govorili da pravi garderobu za prostitutke”

Dizajnerka Donatela Versaće prisjetila se teških početaka u Milanu, na sjeveru Italije, gdje je porodica iz Kalabrije, osnovala svoje sedište krajem sedemdesetih godina prošlog vijeka.

“Tih godina oni sa sjevera su se smatrali sofisticiranijim. Ali, mi sa juga smo imali hrabrosti da rušimo barijere. Đani je volio žene i nije želio da ih vidi sive, želio je da izraze svoju ličnost”, rekla je Donatela Versaće, a objavio “El Pais”

U modi je postojao bonton, riječ koja za porodicu Versaće nikad nije postojala. Bolje loš ukus nego bonton, jer makar “progovaraš”, smatra ona.

Podsjetila je na prepreke sa kojima se njen brat, susretao na početku.

“Prve godine u Milanu su bile jako teške. Tamo su bile dame i Đani je kritikovan. Govorili su mu da pravi garderobu za prostitutke. Ja sam mu govorila da ne brine, jer je on pravio odjeću za žene koje se ne plaše sopstvene ženstvenosti”, kazala je Donatela.

Zapravo, taj termin “odjeća za prostitutke” dolazi od od jednog drugog italijanskog dizajnera sa kojim se Donatela već sauočavala – Đorđa Armanija. U jednom intervjuu 2015. godine, Armani je demistifikovao urbanu legendu po kojoj je on rekao Versaćeu da pravu takvu odjeću, ali je pojasnio da nije bilo tako, već potpuno obrnuto.

“Nikada nisam kritikovao njegov stil”, rekao je tada Armani.

„Vidjeli smo se na Španskom trgu u Rimu, na jednoj reviji. Gledali smo defile kada mi je rekao: “Ja oblačim prostitutke, ti oblačiš gospođe koje idu na misu”, dodao je Armani.

Međutim, to nije naišlo na odobravanje Donatele prije šest godina, koja je kritikovala Armanija što govori o njenom bratu pošto on ne može da mu odgovori. Kreatorka je ljutito rekla da kada je njen brat govorio o modi “jedina riječ koja je izlazila iz njegovih usta bila je glamur”.

Podsjetimo čuveni dizajner koji je obilježio devedesete ubijen je 1997. godine u Majamiju, a Donatela se od tada nalazi na čelu brenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana