Četiri modna trenda u ovoj godini

GS
Četiri modna trenda u ovoj godini

Za vas smo izdvojili četiri modna detalja koja su aktuelna u ovoj godini

 Niski struk

Trend koji se počeo proslavljati u 2022. će biti još prepoznatljiviji u ovoj godini. Hlače i suknje niskog struka će vladati street style kombinacijama kako poznatih dama tako i modnih insajderica na Instagramu. Vraćaju nam se i majice i bluze s halter okovratnikom.

Prozirne tkanine

Trend koji će nakon nekoliko godina dobiti svoje novo lice. Već kroz kreacije čuvenih svjetskih dizajnere možemo vidjeti naziranje ovog trenda. Prozirne haljine, košulje i drugi odjevni komadi ujedno znače da ćemo viđati više slojevitih outfita, što je uvijek zabavan trend.

Profinjeni minimalizam

Minimalizam, kao i maksimalizam su uvijek u trendu. No, naredne godine nas očekuju profinjeniji minimalistički komadi. Nakon Prada potkošulje koja je vladala kombinacijama u 2022. vrijeme je za drugačiji dizajn i stiliziranje bijelih košulja, hlača na peglu, a trend će se preslikati i na aksesoare.

Torbice za party

Šljokice s kraja ove godine prenosimo i u narednu. Party torbice će biti dio svakodnevnih kombinacija ne samo svečanih događaja. Nosit ćemo ih uz jeans hlače, kožne jakne pa čak i uz tenisice i trenerku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana