Armaniju prekipjelo: Dosta mi je toga

Agencije
Armaniju prekipjelo: Dosta mi je toga

Italijanski modni kreator Đorđo Armani optužio je modnu industriju da “siluje” žene namjetanjem kratkoročnih trendova i seksualno orijentisanim marketingom.

“Vrijeme je da kažem šta mislim. Dizajneri siluju žene”, rekao je Armani (85) novinarima na marginama revije svoje linije Emporio Armani, na Milanskoj nedjelji mode.

Kad žena šeta ulicom i vidi reklamu na kojoj su u prvom planu grudi i zadnjica neke žene, i ona poželi da bude takva. Tako ona, kako je objasnio, biva “silovana”.

“Možete da silujete ženu na mnogo načina, tako što ćete je baciti u podrum ili joj sugerisati da se oblači na određeni način”, rekao je Armani, poznat po elegantnim odjevnim predmetima, prenosi Rojters.

On je dodao da u njegovim kolekcijama ima kratkih i dugih sukanja, širokih i uskih pantalona čime pruža maksimalnu slobodu ženama da iskoriste sve mogućnosti odijevanja.

“Dosta mi je toga da slušam riječ 'trend'. Treba da pokušamo da radimo za savremenu ženu. Trendovi ne treba da postoje”, rekao je Armani i dodao da je njegova najnovija kolekcija za mlade inspirisana djevojkama “snažne volje”.

Armani će svoju kolekciju jesen/zima 2020. predstaviti u nedjelju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana