Sipajte omekšivač u vodokotlić: Jeftini trikovi uz pomoć kojih će vaš dom blistati

G.S.
Sipajte omekšivač u vodokotlić: Jeftini trikovi uz pomoć kojih će vaš dom blistati

Zaljubljenici u čišćenje i održavanje kuće često su u potrazi za novim načinima kako da dovedu svoj dom do savršenstva, a da pritom ne potroše brdo novca.

Često se na društvenim mrežama objavljuje sadržaj o omekšivaču za veš i njegovim brojnim primjenama, koje nisu isključivo vezane za pranje.

Iako je omekšivač namijenjen za omekšavanje veša prilikom pranja, kao i za oplemenjivanje mirisa istog, mnoge domaćice ga primenjuju i za brojne druge stvari, od osvježavanja prostora do pranja radijatora i tepiha.

Ovo su neki od najzanimljivijih načina za korišćenja omekšivača za veš:

Omekšivač za veš za pranje sudopere

Da, dobro ste čuli. Omekšivač za veš se koristi i u kuhinji! Poznata britanska influenserka Mrs. Hinch, pokazala je na društvenim mrežama na koji način ona pere svoju sudoperu. Nakon ove metode, sudopera blista i miriše na tek oprano rublje. Potrebno je da se sudopera zapuši, da se u nju sipaju dva puna čepa omekšivača, i da se na kraju u sudoperu doda vruća voda.

- Omekšivač ostavite da djeluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine - savjetuje Mrs. Hinch.

Omekšivač za veš za pranje prašnjavih radijatora

I radijatori se mogu prati omekšivačem za veš. Jedna žena je podijelila na Tiktoku kako pere prašnjave radijatore, a za ovu metodu koristila je sunđer, vruću vodu i omekšivač. Važno je napomenuti da se radijatori nikada ne peru u toku trajanja grijne sezone.

- Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše - podijelila je ona.

Brisanje prašine omekšivačem za veš

Korisnica na Tiktoku "Clean Queen" pokazala je vrlo jednostavan trik brisanja prašine omekšivačem za veš. Ovaj trik je primenila na lajsnama na vratima, i konstatovala kako omekšivač sprječava prašinu da se skuplja.

- Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će spriječiti da se opet brzo skupi prašina - kaže ona u svom videu.

Osvježavanje toaleta omekšivačem za veš

Ovo je mnogim ženama jedan od omiljenih trikova sa omekšivačem za veš. Mnoge žene su podijelile na društvenim mrežama kako održavaju svoju WC šolju. Nakon što je dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo mirisalo svježe svaki put kada se pusti voda.

Pranje ulaznih vrata omekšivačem za veš

- Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata - piše jedna korisnica na Instagramu

- Sa malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

Omekšivač za veš kao osvježivač prostora

Jedna TikTok korisnica, pod nadimkom Nic, podijelila je kako u difuzer sa drvenim štapićima dodaje omekšivač i vodu, a zatim vraća korišćene štapiće.

- Miriše nevjeroatno, bolje nego prije - napisala je ona.

Čišćenje tepiha

Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savjetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u pjenušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da djeluje 30-ak minuta prije ispiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana