U Beogradu sahranjena Merima Njegomir VIDEO

Srna
Foto: tanjug

BEOGRAD - Pjevačica Merima Njegomir sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu porodice, brojnih kolega i prijatelja, kao i poštovalaca.

Okupljeni su se oprostili od Merime uz vijence cvijeća sa porukama, među kojima je i vijenac od bijelog cvijeća koji je poslao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vijenac u obliku srca koji su položili njena djeca i unuci piše: "Što je lepo kad se neko voli, a duša boli. Zauvek tvoja deca i unuci".

Merimi, koja je preminula 20. novembra od posljedica raka pankreasa, prethodno je održana komemoracija u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali.

Najbliži su se oprostili od legendarne pjevačice, a sin Marko i ćerke Ljubica, Milica i Jelena plakali su bez prestanka i položili su po jednu crvenu ružu.

Jedna od kćerki je grlila sliku majke dok su muzičari svirali njenu pjesmu “Što je lepo kad se neko voli”

Kolege su se u suzama poslednji put oprostili od Merime Njegomir, a među njima su bili: Nada Topčagić sa mužem Zlatko Đorđević, sin Marine Tucaković, Milan Laća Radulović, Ana Bekuta, Goca Lazarević, Ćana kao i supruga pokojnog Predraga Živkovića Tozovca...

U povorci koja je išla ka groblju, tamburaši su svirali “Tiho noći”, a fotografiju Merime Njegomir je u rukama držao Ivan Milinković.

Merima Njegomir rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu, gdje je živjela i radila.

Snimila je više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što su "Ivanova korita", "Ruzmarin" i "Zbog tebe".

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana