S.A.R.S. 17. decembra u Kombank Dvorani

Srna
S.A.R.S. 17. decembra u Kombank Dvorani

Poznata muzička grupa S.A.R.S. imaće koncert 17. decembra prvi put u Kombank Dvorani, što će ujedno biti i njihov prvi, veliki, solo koncert u Beogradu poslije duže pauze.

Nakon šest godina i uspješnog nastupa u Hali sportova na Novom Beogradu, sedmočlana ekipa će ponovo izaći pred beogradske fanove na cjelovečernji, samostalan koncert, dok su proteklih sezona bili prisutni na festivalima kao što je Bir fest, na kome su nastupili i ovog ljeta.

Frontmen i pjevač Žarko Kovačević uoči nastupa je istakao da su zaista već predugo čekali na solo koncert u Beogradu i zato ih je obradovala vijest da će se napokon desiti i to u prostoru u kom do sada nisu imali priliku da sviraju.

- Iako smo prethodnih godina imali dosta festivalskih nastupa u našem gradu, na koncertu u Kombank Dvorani će fanovi S.A.R.S.-a imati jedinstvenu priliku da čuju i neke pjesme koje odavno nismo uživo izvodili kao i neke nove pjesme koje tek pripremamo za novi album. Beograde, vidimo se 17. decembra da zajedno napravimo veče za pamćenje - istakao je vidno raspoložen lider SARS-a.

Pored Žarka Kovačevića, bend čine i Nevena Filipović - prateći vokal, Aleksandar Luković - gitara, Nenad Đorđević - bas gitara, Milan Jejina - bubanj, Boris Tasev - klavijatura, harmonika i Nebojša Pavlović - truba.

Grupa S.A.R.S., čija skraćenica znači ni manje ni više - “Sveže Amputirana Ruka Satrianija”, nastala je 2006. godine u Beogradu i oformili su je Dragan Kovačević - Žabac i Aleksandar Luković - Lukac. Prvu postavu benda, pored njih, činili su njihovi prijatelji sa kojima nastaju ideje za prve pjesme benda.

Nevjerovatnu popularnost, tada mladom i relativno anonimnom bendu, donosi hit pesma “Buđav lebac” koju je bend objavio krajem 2007. godine.

Bend ubrzo počinje da snima nove pjesme i u martu 2009. godine objavljuje prvi album jednostavnog naziva “S.A.R.S.”, koji je oduševio publiku Srbije i cijelog regiona.

Na samom početku 2011. godine bend objavljuje svoj drugi album “Perspektiva”, a na trećem studijskom materijalu “Kuća časti” (2013) našla se i čuvena pjesma “Lutka” koja ubrzo postaje najpopularnija pjesma ove grupe i trenutno broji preko 66 miliona pregleda na Jutjub platformi.

Pored velikog broja koncerata i turneja širom bivše SFRJ, bend uspijeva da održi tempo čestih objava albuma, pa tako u naredne tri godine hiper produktivni S.A.R.S. publikuje čak četiri nova izdanja - “Ikone pop kulture” (2014), “Proleće” (2015), “Mir i ljubav - Live” (2015) i “Poslednji album” (2016).

Bend S.A.R.S. je u periodu od svog nastanka do danas, održao preko 700 koncerata širom svijeta, u rasprodatim dvoranama, na najznačajnijim muzičkim festivalima, i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru Balkana.

Nakon kratke izdavačke pauze, bend se okreće izdavanju singlova i tokom 2018. godine objavljuje tri nove pjesme: “Živim na Balkanu”, “Ljubav umire” i “Teško je”.

Za sada posljednji album “Glava” je izašao 2019. sa hit numerom “Veruj mi”, a u julu ove godine, bend je objavio singl “Gluva” koji najavljuje novi album “Pismo” čije se izdanje očekuje uskoro.

Najznačajnija nagrada koju su dobili svakako je “MTV Award - Best Adria Act” koju je bend osvojio 2016. godine kao najbolji regionalni izvođač.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana