Poznati muzičar mijenja pravac: Vjera ga je preobratila, okreće se operi VIDEO

Agencije
Poznati muzičar mijenja pravac: Vjera ga je preobratila, okreće se operi VIDEO

Američki reper Kanje Vest objavio je da svoj muzički repertoar proširuje na operu, kao i da će njegova slijedeća produkcija nositi naziv “Nabukodonosor”, a biće izvedena u Los Anđelesu 24. novembra.

Reper je tokom vikenda najavio operu u kojoj će nastupiti horska grupa “Sandej servis”, koju Kanje predvodi i s kojom je ove godine izveo brojne duhovne hrišćanske pjesme.

Operu, koja će biti izvedena u kalifornijskoj dvorani “Holivu boul”, režira italijanska konceptualna umjetnica Vanesa Bikroft, nekadašnja Vestova desna ruka koja je s njim radila na modnom brendu “Yeezy”, a karte su u prodaji od ponedjeljka.

Inspiraciju za naziv opere reper je pronašao u vavilonskom vladaru Nabukodonosoru II, s kojim se nedavno uporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni vladar poput njega patio od bipolarnog poremećaja.

“Nabukodonosoru je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, što ga nije ometalo u tome da ostane car”, rekao je američki reper, koji se nedavno proglasio “najvećim savremenim umjetnikom”, prenosi Indeks.

Neki smatraju da je povratak pjevača veri, o čemu svjedoče nova opera, ali i posljednji album “Isus je kralj”, duboko povezan s njegovom ličnom borbom s bipolarnim poremećajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana