Neuništivi Čak Noris napunio 83 godine: Ako niste znali sam je sebe držao na krštenju

G.S.
Neuništivi Čak Noris napunio 83 godine: Ako niste znali sam je sebe držao na krštenju

Karlo Rej Noris se rodio se 10. marta 1940. godine u mjestu Rajan u Oklahomi. Njegov otac je bio alkoholičar i često nije bio kući. Čaka i dvojicu mlađe braće je odgajila majka Vilma.

Ratnom vazduhoplovstvu SAD se Noris pridružio 1958. godine i tada je poslat u bazu u Južnoj Koreji gdje je počeo da trenira korejsku borilačku vještinu Tang Soo Do. Kada se vratio u SAD 1962. godine, otvorio je nekoliko karate škola. Šest puta je bio svjetski prvak u tom sportu, a 1972. godine upoznao je Brusa Lija sa kojim je glumio u filmu "Na zmajevu putu".

Kasnije je Noris upisao i časove glume pa ga je najviše obilježila uloga Kordela Vokera u seriji "Voker, teksaški rendžer".

Međutim, Norrsa je u istorji pop kulture obeležilo još nešto, popularni "Chuck Norris facts ", satirične "činjenice" o njemu koje su postale internetski fenomen. Radi se, naravno, o apsurdnim preuveličavanjima njegove snage, sposobnosti i maskuliniteta.

"Chuck Norris facts ", pojavile su se na forumima stranice "Something Awful " 2005. godine. Na tim su forumima korisnici prvo sličnu stvar radili za glumca Vina Dizela, ali nakon što je Konan O'Brajen u svojoj emisiji ispričao nekoliko šala o Čaku norisu, odnosno Vokeru, teksaškom rendžeru, korisnici foruma su prihvatili Čaka Norisa kao svoju novu temu.

A šta je sam Noris rekao na to? U svojoj objavi na službenoj veb stranici, Noris je poručio kako su neke šale zaista smiješne i da se trudi ni jednu od njih ne shvati lično. Dodao je i kako se nada da će te izokrenute činjenice ipak nagnati ljude da istraže nešto više pravih činjenica o njemu.

Izgleda da i nije baš bio sasvim u redu s time da se drugi bogate na njegov račun. Kada je 2007. izdata knjiga "Istina o Čaku Norisu: 400 činjenica o najvećem čovjeku na svijetu", Noris je podigao tužbu protiv izdavača jer su njegovo ime, bez pristanka, koristili u svrhu bogaćenja, a u tužbi je bilo navedeno i narušavanje prava na privatnost. Kasnije je ipak odustao od tužbe.

Već godinu kasnije Noris je odlučio da šale pretvori u zaradu i 2009. godine je izašla "Službena knjiga činjenica o Čaku norisu" kojoj je sam Noris koautor, prenosi 24sata.hr.

A ima li najdražu "činjenicu" o sebi? Naravno da ima. Noris je u jednoj emisiji čitao neke od šala, i otkrio koja mu je najdraža:

- Ljudi su htjeli da stave lice Čaka Norisa na planinu Rašmor, ali kamen nije bio dovoljno čvrst za njegovu bradu - rekao je.

  • Kad su se djeca igrala u pijesku, Čak Noris se igrao u betonu.
  • Čak Noris ide suncu u oči.
  • Kad Čak Noris uđe u autobus, i kontrola kupuje kartu.
  • Čak Noris je jabukom oljuštio nož.
  • Čak Noris je brojao do beskonačno…..dva puta.
  • Došla Smrt s maskom i kosom i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, a vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne: Maskenbal!
  • Čaka Norisa su dva puta ispustili kad je bio beba. Prvi put na Hirošimu, drugi put na Nagasaki.
  • Ne postoji teorija evolucije. Postoji samo lista vrsta kojima je Čak Noris dozvolio da žive.
  • Čak Noris ima iPhone sa cijelom jabukom!
  • Kako je nastao točak? Čak Noris je radio zvijezdu i svi su vikali: To, Čak! Tooo, Čak!
  • Zašto Čak Noris nije glumio u Titaniku? Pa, sve bi ih spasio!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana