Nagrada “Milan Mladenović” za bend “Dram” VIDEO

Agencije
Nagrada “Milan Mladenović” za bend “Dram” VIDEO

Nagrada “Milan Mladenović” po odluci žirija, a na osnovu regionalnog konkursa, dodijeljena je beogradskom bendu “dram”, koji je osvojio priznanje za najbolju pjesmu.

 Na osnovu regionalnog konkursa na koji je prijavljeno 319 pjesama, žiri (Darko Rundek, Mirela Priselac Remi i Srđan Gojković Gile) izabrao je ovu pjesmu od 243 koje su ispunile uslove konkursa.

- Stvarno se nismo nadali, došli smo da vidimo drugare iz drugih bendova, da se družimo. Svi finalisti su bili na visokom nivou, pesme su super. Za našu “Daj mi sve” mislimo da je najviše zaslužan producent Ivan Mirković Bambi što je ovako dobra. Nastala je pre godinu dana, i nju smo odabrali za konkurs jer je nekako najviše odgovarala EKV senzibilitetu, nije rokačina, nije mekana, imala je njihov vajb - ispričali su članovi benda za portal “Nova.rs” o numeri koju je žiri izdvojio od svih drugih zbog posebnosti kojom je njegovano sjećanje i energija stvaranja EKV-a, a u isto vrijeme stvoreno nešto novo i drugačije.

Alternativna rok grupa “dram” iza sebe ima nedavno objavljen debi album “Nećemo promeniti svet” (PGP RTS) sa 10 autorskih pjesama i nastupala je na mnogim prostorima po Beogradu i Srbiji, gdje je bila neizbježna na raznim festivalima i manifestacijama.

Prije proglašenja pobjednika prisutni su imali priliku da odslušaju album “Angel's Breath”, projekat Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, koji je svoje reizdanje doživio poslije 26 godina. Najemotivniji dio večeri bilo je ekskluzivno prikazivanje video-materijala, arhivskih snimaka koji su zabilježeni tokom Mladenovićevog boravka u Brazilu, gdje je snimao ovaj album sa Subotićem.

Nagradu su sastavu “dram” uručili prošlogodišnji pobjednici, članovi elektro-rok grupe “Artan Lili”, koji su ušli u istoriju kao prvi laureati ove nagrade.

Zbog izuzetnog kvaliteta umjesto 12, žiri je izabrao 14 finalista.

- Pomislio sam da će se od toliko stotina pesama vrlo brzo izdvojiti one koje su slabe i da će nam biti lako da odaberemo bolje, ali ispostavilo se da je stigao veliki broj veoma kvalitetnih pesama, produkcijski su bile odlično snimljene, sjajno odsvirane, i čini mi se da je barem 50 njih imalo visok nivo u muzičkom i tekstualnom pogledu - objasnio je Rundek.

Događaj su svojim prisustvom podržale mnoge javne ličnosti, a među njima Zoran Kostić Cane, Momčilo Bajagić Bajaga, Aleksandar Žikić, Dejan Cukić, Petar Janjatović, Igor Milanović i drugi.

Zadužbina Milana Mladenovića, koja dodjeljuje nagradu, osnovana je prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila njegova majka Danica s namjerom da autorska i lična zaostavština frontmena “Ekatarine Velike” bude sačuvana kao cjelina i namijenjena za kulturne i humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana