Kim Vajld, tiha patnja muškaraca osamdesetih VIDEO

G.S.
Kim Vajld, tiha patnja muškaraca osamdesetih VIDEO

Engleska pop pjevačica nekada je okupirala pažnju svih muškaraca, ali čini se da je sada u potpunosti zaboravljena.

Kim Vajld (60), pjevačica, di-džej i televizijska voditeljka, bila je nevjerovatno popularna osamdesetih godina. Njen prvi album doživio je uspjeh 1981. godine, a pjesma "Kids in America"  dospjela je na drugo mjesto svih plejlista u Engleskoj. Godine 1983. dobila je nagradu za najbolju britansku žensku solo umjetnicu. Tokom osamdesetih i devedesetih godina dobila je više od 10 nagrada za najbolju pjevačicu u Engleskoj, Wemačkoj, Švedskoj, Holandiji.

Kim Vajld je poznata i kao "nastarije dijete rokenrola", muzikom je počela da se bavi kada je imala samo 21 godinu. Ona drži rekord kao najcijenjenija britanska solo izvođačica. I brojni drugi umjetnici izvodili su obrade njenih pjesama u različiti verzijama, od popa, roka, dens muzike, pa do metal verzija. Inspirisala je brojne umjetnike i to uspijeva i dan-danas.

Posljednji studijski album "Here Come the Aliens " objavila je 2018. godine, i to je ujedno bio njen 14. album u karijeri.

Najavljeno je njeno učešće na rok festivalu koji će se održati u junu. Organizovan je događaj u Lidsu i osmišljen je kao okupljanje zvijezda iz osamdesetih godina. Pored Kim Vajld, učestvovaće i Sister Sledge, Tom Hedli, Heaven 17 i mnogi drugi.

Kim Vajld oduvijek je fascinirala muškarce kako svojom ljepotom, tako i reputacijom rok zvijezde. Pjevačica je u braku sa Halom Faulerom od 1996. godine i imaju dvoje djece, Rouz i Harija.

Procijenjuje se da posjeduje bogatstvo od oko 20 miliona evra. Mnogi je hvale zato što i dalje nije odustala od muzike, nastupanja i komponovanja, a kako je bila "disko zvijezda" osamdesetih, taj duh i odnos prema muzici je zadržala i danas.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana