Veliki trijumf “Ubistvene Eve”

Glas Srpske
Veliki trijumf “Ubistvene Eve”

Tradicionalne nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA), nagrade za najbolja televizijska ostvarenja u proteklih godinu dana, dodijeljene su u Londonu.

 Veliki pobjednik ovogodišnje dodjele je triler “Ubistvena Eva”, u produkciji Bi-Bi-Sija, pošto je ovjenčan sa tri trofeja - za najbolju dramu, za najbolju glumicu nagrađena je Džodi Komer, a za sporednu glumicu Fijona Šou. Među dobitnicima su i Benedikt Kamberbač i Ben Višo.

 

Priznanja Britanske filmske akademije ove godine otišle su u ruke autora dramske serije “Ubistvena Eva” i mini-serija “Patrik Melrouz”.

 

Da bi uopšte mogla biti nominovana, BAFTA je zbog serije “Ubistvena Eva” (autorke Fibi Voler-Bridž) malo zažmurila na pravilo koje tvrdi da serije moraju prvo biti prikazane u Velikoj Britaniji. Naime, ova popularna i uspješna serija je najprije bila emitovana na američkom kanalu Bi-Bi-Si, te su organizatori i žiri ipak odlučili da joj progledaju kroz prste.

U kategoriji drame trijumfovala je serija “Killed bdž mdž debt”.

Za najbolje glavne glumce proglašeni su Džodi Komer (za ulogu u seriji “Ubistvena Eva”) i Benedikt Kamberbač (“Patrik Melrouz”).

Benedikt Kamberbač je osvojio svoju prvu BAFTA nagradu u 14 godina, koliko je prošlo otkad je prvi put bio nominovan, a svoje iznenađenje nije krio. Preuzimajući nagradu izjavio je da “se bojao da se ne spotakne i padne, jer je navikao da bude djeveruša, a ne mlada”.

- Glumci u najboljim sporednim ulogama su Fijona Šou (“Ubistvena Eva”) i Ben Višo (za ulogu u trodijelnoj komičnoj drami “A very English Scandal”) - ocijenili su članovi Britanske filmske akademije.

Drama “Succession” kanala HBO osvojila je nagradu u kategoriji međunarodnih nagrada, izbacivši iz takmičenja seriju koja je osvojila nagradu prošle godine - “Sluškinjinu priču”.

Najboljom zabavnom emisijom proglašena je “Britain's Hot Talent”, dok je rijaliti spektakl “I'm a Celebrity, Ger Me Out of Here” slavio u istoimenoj kategoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana