Sinovi Arete Frenklin ne prihvataju testament

Agencije
Sinovi Arete Frenklin ne prihvataju testament

Tri rukom pisana testamenta pronađena su u kući Arete Frenklin u predgrađu Detroita, mjesecima poslije smrti kraljice soula, uključujući i jedan koji je otkriven pod jastucima u dnevnoj sobi, izjavio je njen advokat Dejvid Benet.

Benet je rekao da su testamenti podijeljeni četvorici sinova pjevačice ili njihovim advokatima, ali da nije postignut dogovor o tome da li se neki smatra punovažnim.

Sinovi Frenklinove  Ted, Kihalf, Klarens i Edvard nisu saglasni sa pronađenim testamentima, te je navedeno da dvojica sinova uopšte ne prihvataju dokument.

Pojedini dijelovi jednog od testamenata su izuzetno teški za dešifrovanje, a na četiri stranice su riječi i rečenice ispisane na marginama.

Areta Frenklin imala je 76 godina kada je prošlog avgusta umrla od raka pankreasa. Advokati i članovi porodice su tada izjavili da nema testamenta, ali su tri rukom pisane verzije otkrivene ranije ovog mjeseca.

Dva testamenta iz 2010. godine otkrivena su u zaključanom ormariću slavne pjevačice, nakon što je ključ pronađen.

- Verzija iz 2014. godine napisana je u spiralnoj bilježnici, koja je nađena pod jastucima - rekao je Benet.

Benet, koji je više od 40 godina bio advokat Arete Frenklin, objavio je testamente javnosti nedavno, te sudiji, koji je bio nadležan za slučaj, rekao da nije siguran da li su testamenti punovažni po zakonu države Mičigen.

Ročište je zakazano za 12. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana