Deni Bojl odustao od režiranja novog “Bonda”

Agencije
Deni Bojl odustao od režiranja novog “Bonda”

Britanski reditelj Deni Bojl odustao je od režije novog Džejms Bonda zbog “kreativnih razlika”, rekao je jedan od producenata te višemilionske franšize.

- Majkl Vilis, Barbara Brokoli i Danijel Krejg su objavili da je zbog kreativnih razlika Deni Bojl odlučio da više nije reditelj filma “Bond 25” - navodi se u saopštenju na zvaničnom 007 “Tviter” profilu.

Dvadeset i peti film iz Džejms Bond franšize, čiji je vlasnik MGM, trenutno je u pretprodukciji, pa se premijera očekuje u novembru 2019. godine.

Bojl je režirao film “Milioner s ulice” iz 2008, koji je dobio osam “Oskara”, a u maju ove godine je objavljeno da će biti reditelj novog “Bonda”. Tada su producenti Brokoli i Vilson rekli da je Bojl “veoma talentovan”. Takođe, producenti su objavili da će Krejg igrati Džejms Bonda peti put.

Produkcija bi trebalo da počne u decembru u Londonu.

Bond franšiza je jedna od najvrednijih u filmskoj industriji. Posljednji iz franšize, “Spectre” iz 2015. godine, koji je režirao Sem Mendes, zaradio je 880 miliona dolara od prikazivanja u bioskopima. Mendes je režirao i “Skyfall” iz 2012. godine, koji je zaradio više od milijardu dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana