Zoološki vrt u Detroitu počinje s vakcinacijom životinja protiv virusa korona

GS
Foto: Vikimedija

Detroit – Zoološko društvo u Detroitu (Detroit Zoological Society, skraćeno DZS) počelo je vakcinisati životinje koje su najpodložnije zarazi virusom korona, navodi se u saopštenju DZS za medije.

U tu svrhu, famaceutska kompanija Zoetis, autorizovana od strane USDA, razvila je posebnu vakcinu za zaštitu životinja od kovid-19 virusa.

Gorile, čimpanze, tigrovi i lavovi su prvi na redu za vakcinaciju kao visokorizične vrste.

„Životinje ovdje su redovno vakcinisane u druge svrhe. Mnogi sisari su dresirani da se obrate svojim njegovateljima za blaže medicinske intervencije, uključujući vakcinaciju. Zahvalni smo, laknulo nam je štaviše, zbog razvijene specijalne vakcine protiv kovida-19“, izjavio je Skot Karter iz DZS u saopštenju za medije.

Nekoliko lavova, tigrova, leoptarda i gorila u zoo vrtovima širom SAD bilo je pozitivno na virus korona. Jedan tigar i jedan lav u evropskom i indijskom zoološkom vrtu već su uginuli od ovog virusa.

Iako do sad nijedan slučaj virusa korona nije potvrđen kod životinja Detroitskog zoološkog vrta, preventivno se preuzimaju razne mjere zaštite, uključujući zaštitnu opremu za osoblje, te barijere za osiguravanje socijalne distance
   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana