Viralna priča o baki koja je slučajno pozvala stranca na večeru postaje film

GS
Viralna priča o baki koja je slučajno pozvala stranca na večeru postaje film

Kada je 2016. upoznao Vandu Denč, Džamal Hinton vjerojatno nije ni mislio kako će njihova priča jednog dana postati osnova za film.

Pet godina nakon što je Džamal Hinton slučajno završio na večeri s tad mu nepoznatom Vandom Denč za Dan zahvalnosti, njihova se priča pretvara u Netfliksov igrani film. Scenario za film "Tekst Dana zahvalnosti" će napisati Abdul Viljiams, a prema pisanju magazina Varajeti glumci i režiser tek trebaju biti objavljeni.

Šta se dogodilo?

Džamal Hinton objavio je 2016. skrinšotove niza tekstualnih poruka u kojima ga je Vandu Denč greškom pozvala na večeru za Dan zahvalnosti, misleći da šalje na broj njenog unuka.

"Mogu li svejedno doći?" upitao je Hinton nakon što se otkrio, a Denč je odgovorila: "Naravno da možeš. To je ono što bake rade. Nahrane sve."

Skrinšotovi su postali viralni hit, a Hinton i Denč od tada su prijatelji i već godinama zajedno provode Dan zahvalnosti. Denč sada poziva čak i Hintonovu djevojku i porodicu na večeru i obiteljska okupljanja.

I njih dvoje su pozdravili vijest o Netfliksovoj adaptaciji.

"Uzbuđeni smo što možemo podijeliti našu priču sa svijetom", rekli su Denč i Hinton u zajedničkoj izjavi, prenosi Indeks.

"Nadamo se da će inspirirati više ljudi da uspostave veze koje inače ne bi uspostavili. Tako smo blagoslovljeni što nas je Bog spojio pogrešnom porukom i omogućio nam da postanemo pravi prijatelji", rekli su.

"Tekst Dana zahvalnosti" je najnoviji primjer filma koji crpi inspiraciju iz viralnog onlajn sadržaja. Možda najpoznatiji takav primjer je Zola, inspirirana viralnim heštegom "The Story", a film Bed Es je uveliko inspirisan viralnim videom EjSi Trenzit Bas Fajt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana