U Kotoru možete posjetiti mali muzej posvećen mačkama

GS
Foto: Agencije

Ukoliko volite životinje i ovog ljeta posjetite Kotor, ne propustite priliku da obiđete Muzej mačaka, koji se nalazi nedaleko od centra grada.

U pauzi od kupanja i šetnji, svratite u mali muzej posvećen mačkama. Ulaz košta 2 KM (1 euro), a dio prihoda se donira za kupovinu hrane mačkama koje žive na ulicama Kotora.

Nakon što platite ulaznicu, možete donirati novac za kupovinu hrane ili jednostavno kupiti hranu i sami je odnijeti lokalnim mačkama.

Mačke već nekoliko decenija predstavljaju simbol Kotora, a sve detalje njihovog dolaska na obalu ovog crnogorskog grada možete pronaći upravo u muzeju. Dok obilazite dvije prostorije u koje je raspoređena velika kolekcija, oko nogu će vam se, vrlo vjerovatno, vrtiti nekoliko šarenih mački koje već dugo žive u ovom interesantnom muzeju.

Među eksponatima su izloženi novčići, knjige, sveske, poštanske markice, medalje, raznoliki zapisi i razglednice koje su ljubitelji mačaka donirali muzeju.

Neki od eksponata su stari nekoliko stotina godina. Svi oni koji žele donirati novac ili eksponate muzeju mogu se javiti na službeni mail: [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana