U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let

GS
Foto: Ilustracija/aircargonews.net

Holandska policija saopštila je da je pronašla živog slijepog putnika u dijelu aviona gdje je smješten točak, a koji je sletio na amsterdamski aerodrom Šiphol iz Južne Afrike.

Letovi od Johanesburga do Amsterdama traju oko 11 sati, a smatra se da je teretni avion imao jedno zaustavljanje, u Nairobiju u Keniji.

Vrlo je neobično da slijepi putnici na dugim letovima prežive zbog hladnoće i malo kiseonika na velikim visinama.

Starost i nacionalnost muškarca još nisu utvrđeni, kažu u policiji.

"Čovjek je pronađen živ u prednjem dijelu aviona i prebačen je u bolnicu u stabilnom stanju", rekla je portparol holandske kraljevske vojne policije Joana Helmonds novinskoj agenciji AFP.

"Prilično je nevjerovatno da je čovjek još uvijek živ", dodala je.

Prema holandskom emiteru NOS, muškarcu je bila povišena tjelesna temperatura i do trenutka kada je stigla hitna pomoć, on je mogao odgovoriti na osnovna pitanja, prenosi portal Kliks.

Portparol teretnog prevoznika Kargoluks potvrdio je za Rojters da je slijepi putnik bio na letu kojim je upravljao Kargoluks Italija.

Prema podacima o letu, jedini teretni let Kargoluksa iz Johanesburga za Schiphol u nedjelju je također stao u Nairobiju. Nije poznato da li je muškarac ušao u avion u Južnoj Africi ili Keniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana