Svaki šesti poslodavac gleda u horoskop kad zapošljava ljude

Tanjug
Svaki šesti poslodavac gleda u horoskop kad zapošljava ljude

MOSKVA - Svaki šesti vlasnik preduzeća, što je 16 procenata, obraća pažnju na horoskopske znake kandidata za posao, dok samo pet odsto stručnjaka u službi ljudskih resursa uzima u obzir znake zodijaka kandidata, pokazuju rezultati studije službe rabota.ru, koja je rađena u Rusiji.

- Većina vlasnika preduzeća odnosno 74 odsto njih i 85 procenata rukovodilaca ljudskih resursa uopšte ne uzimaju u obzir horoskopski znak prilikom zapošljavanja - navedeno je u studiji.

Prema prikupljenim podacima, 75 odsto poslodavaca uzima u obzir znake zodijaka prilikom zapošljavanja kandidata na rukovodećim mjestima, 50 procenata prilikom zapošljavanja na položaj menadžera u kancelarijama, a 45 odsto prilikom zapošljavanja za poslove u sektorima prodaje i usluga.

Za svakog petog vlasnika preduzeća ili stručnjaka u ljudskim resursima znaci zodijaka su važni prilikom odabira potencijalnih IT stručnjaka, dok su do 15 procenata važni pri odabiru marketinškog stručnjaka.

U istraživanju službe rabota.ru. učestvovalo je više od 1.000 predstavnika ruskih kompanija, menadžmenta i direktora sektora ljudskih resursa u svim ruskim regionima.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana