Starački dom unajmio striptizetu da "razveseli" penzionere

Kliks
Foto: Printscreen

Starački dom na Tajvanu unajmio je striptizetu kako bi zabavila penzionere u invalidskim kolicima u čast kineskog tradicionalnog praznika. Ubrzo nakon što su se bizarni snimci proširili internetom i postali viralni, ustanova je uputila izvinjenje.

Taojuan Veterans Houm, državna ustanova za penzionisano vojno osoblje na Tajvanu, angažovala je striptizetu povodom proslave Jesenjeg festivala, jednog od najvažnijih praznika u azijskoj kulturi, gdje se ljudi okupljaju kako bi proslavili sezonu žetve riže i pšenice.

Jedan od prisutnih zabilježio je trenutke proslave i potom ih podijelio na društvenim mrežama gdje je snimak postao viralan.

U bizarnim scenama vidi se kako striptizeta, odjevena u čipkasto donje rublje, izvodi erotske pokrete pred penzionerima u invalidskim kolicima. Starci su nosili zaštitne maske na licima, a plesačica je jednom od njih prišla približivši svoje grudi njegovom licu.

Starac je prihvatio ovu zabavu, a dok je ostatak sale oduševljeno aplaudirao uz muziku koja se čula u pozadini, izgledalo je kao da se svi zabavljaju.
Iako je nekima djelovalo smiješno, brojni korisnici iskritikovali su ustanovu, zbog čega je ona uputila i izvinjenje.

"Namjera događaja bila je zabaviti prisutne i usrećiti ih. Žao nam je ako smo nekoga uvrijedili", stoji u njihovoj objavi, prenosi NY Post.
Glasnogovornik staračkog doma dodao je kako su proslave posljednjih godina bile otkazane zbog pandemije koronavirusa. Tako su došli na ideju da sada organizuju striptizetu koja će penzionerima osigurati zabavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana