Scene kao iz filma: Par rakuna provalio u banku, kao pravi razbojnici VIDEO

Srpska Info
Foto: Ilustracija

Dvoje "maskiranih" uljeza provalili su u jednu kalifornijsku banku u srijedu i to metodom na kojoj bi im pozavidjeli i mnogo iskusniji kriminalci.

Par rakuna je kamerom uspio da zabilježi jedan od klijenata banke koji je primjetio pljačku dok je pokušavao da podigne novac ispred banke u Redvud Sitiju, prenosi Blic.

Na fotografijama se vide rakuni koji šetaju po hodnicima i sjede za stolom, dok jedna prikazuje kako, očigledno vođa bande, jedan od rakuna pruža šapu usmjeravajući svog saučesnika na sljedeću metu u banci.

Na njihovu nesreću, neko je alarmirao i pozvao Društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (SPCA).

''Ne poziva se svaki dan organizacija za zaštitu životinja da se pozabavi pljačkom banke, ali budući da su pljačkaši bili "maskirani banditi" iz divljine, mi smo odgovorili na poziv'', rekao je Bafi Martin Tarbok menadžer za komunikacije.

Poslije desetominutne potjere, provalnici su uhvaćeni, a kasnija istraga je pokazala blatnjave otiske šapa na drvetu ispred banke. Sumnja se da su se osumnjičeni popeli na drvo, ušli u otvor za ventilaciju, a zatim ušli unutra kroz ploče na plafonu banke.

''Bilo je nekoliko slomljenih plafonskih pločica, a maskirani banditi dirali su papire i čak i računar. Srećom rakuni nisu povrijeđeni tokom njihove jutarnje eskapade, a prema našim saznanjima nisu pobjegli ni sa kakvim novcem'', rekao je Tarbok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana