Pronađen vjenčani prsten koji je Britanka prije 50 godina izgubila dok je sakupljala krompir

GS
Pronađen vjenčani prsten koji je Britanka prije 50 godina izgubila dok je sakupljala krompir

Britanki Pegi Meksvin vraćen je vjenčani prsten koji je prije 50 godina izgubila na zemljištu na kojem je uzgajan krompir.

-Bilo je malo emotivno - kazao je Donald Mekfi govoreći o tome kako se desilo da pronađe i vrati prsten.

Meksvin, koja sada ima 86 godina, vjeruje da joj je prsten ispao sa prsta dok je skupljala krompir. Nakon što je Mekfi, koji zna koristiti detektor za metalne predmete, u komšijskom razgovoru s Meksvin saznao da je prsten izgubljen dao se u potragu za njim.

Tri dana je tragao za njim na području koje je postalo popularna lokacija za druženje. Tu je zakopan veliki broj konzervi u kojima su bili i drugi prstenovi. Zbog toga je potraga bila otežana.

-Bio sam u potrazi tri dana i iskopao sam 90 rupa. Poteškoća je bila što je tu zakopan veliki broj prstenova. Trećeg dana potrage pronašao sam ga. Bio sam potpuno zapanjen. Pretražio sam prostor površine 5.000 kvadratnih metara. Šansa je bila jedan prema 100.000 da ću ga pronaći i pronašao sam ga. Tehnologija jeste pomogla, ali jednostavno sam imao sreće - smatra Mekfi.

Odmah je prsten odnio njegovoj vlasnici. Prema njegovim riječima, bio je u besprijekornom stanju.

-Stavila ga je na prst i savršeno joj je pristajao - dodaje.

Meksvin je bila uvjerena da ga nikada neće pronaći.

-Došao je ispred vrata i rekao: „Imam vam nešto pokazati“. To je bio prsten. Nisam mogla vjerovati, ali to se desilo. Mislila sam da ga nikada više neću vidjeti - navela je ona.

Njen suprug Džon, sa kojim je u braku bila od jula 1958., je preminuo prije nekoliko godina. Na jednom putovanju dao joj je drugi prsten, piše list „Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana