Prima platu od 16.150 evra mjesečno da ne radi ništa, traži otpremninu od dva miliona dolara

Srna
Prima platu od 16.150 evra mjesečno da ne radi ništa, traži otpremninu od dva miliona dolara

PARIZ - Izvršni direktor kome je kompanija "Lafarž Holcim" plaćala oko 16.150 evra mjesečno "da ne radi ništa" tužio je poslodavca tražeći otkaz ugovora o radu, uz otpremninu veću od dva miliona dolara.

Antoan Zenon nije uspio u namjeri da dobije otkaz. Kada je njegov poslodavac "Lafarž" 2015. godine najavio socijalni program i preraspodjelu osoblja zbog spajanja sa kompanijom "Holcim", Zenon se nadao da će dobiti pozamašnu sumu od programa koji je bio ponuđen zaposlenima.

Ipak, iz kompanije mu je rečeno da nema pravo na učešće u programu, a to su potvrdile i sudije u Francuskoj, i to tri puta.

Apelacioni sud u Parizu presudio je da Zenon ne može dobiti novac oprijedeljen za socijalni program, jer je već prihvatio premještaj na radnu poziciju u Singapuru.

To mu je automatski suspendovalo ugovor o radu u Francuskoj i isključilo ga iz mogućnosti dobijanja otpremnine, prenosi "Blumberg".
Zenon je tražio oko 2,1 miliona evra, a do nedavno mu je "Lafarž", prema presudi, plaćao nadoknadu od 16,195 evra bruto mjesečno dok on nije morao da bude angažovan na bilo kakvom radnom mjestu.

Dva najveća svjetska proizvođača cementa, spojila su se 2015. godine kako bi smanjili troškove poslovanja. Međutim, potražnja za građevinskim materijalom koji nude je počela da opada, kao i njihove akcije, i kompanija je izgubila povjerenje kupaca i investitora nakon skandala zbog operacija u ratom razorenoj Siriji.S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana