Predmeti koje je koristio Al Kapone prodani za tri miliona dolara, najskuplji je pištolj

Srna
Predmeti koje je koristio Al Kapone prodani za tri miliona dolara, najskuplji je pištolj

Na aukciji održanoj prošlog vikenda u Kaliforniji prodani su brojni predmeti koje je koristio zloglasni američki gangster Al Kapone.

Tokom aukcije su prodani predmeti u vrijednosti od tri miliona dolara, a riječ je o ukupno 174 predmeta među kojima su bili pištolji, lične fotografije, nakit i namještaj.

Aukcija pod nazivom “A Century of Notoriety: The Estate of Al Capone” obavljena je u privatnom klubu u Kaliforniji, a učestvovalo je gotovo hiljadu ponuđača. Najpopularniji predmet je bio Kaponeov omiljeni pištolj za koji je novi vlasnik izdvojio 860.000 dolara.

Vjeruje se da se radi o najskupljem pištolju iz 20. vijeka.

Al Kapone je bio mafijaš iz Čikaga poznat kao “Državni neprijatelj broj 1”, a tu “titulu” je stekao zbog onoga što je činio tokom dvadesetih godina prošlog vijeka. On je završio u zatvoru zbog utaje poreza, a nekoliko godina je proveo i u zloglasnom zatvoru Alkatraz.

Njegova imovina je bila u posjedu porodice gotovo 75 godina nakon što je Al Kapone preminuo 1947. godine.

Jedna od njegovih unuka, Dijana Kapone, rekla je da je odlučila prodati predmete jer ona i njene sestre stare, a drugi razlog je to što požari prijete njihovim domovima u Kaliforniji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana