Pošta na kraju svijeta traži radnike: Posao uključuje i brojanje pingvina

24sedam
Foto: Profimedia

Osim brige o pošiljkama posao uključuje i brigu o pingvinima i životnoj sredini Najudaljenija pošta na svijetu, smještena na Antarktiku, traži radnike, a oglas je objavio D Junajted Kingdom Antartik Heritejdz Trast.

Četiri kandidata će biti izabrana da popune petomjesečna radna mjesta u Port Lokroju u, od milja nazvanoj „Pingvin pošti“.

Zgrada stara skoro 80 godina nalazi se na ostrvu Gudijer u britanskom vlasništvu, koje je veličine fudbalskog terena i naseljeno je stotinama pingvina.

Oni koji će biti izabrani za ova radna mjesta, provešće u najusamljenijoj pošti na svijetu oko pet mjeseci, okruženi nevjerovatnom ljepotom ostrva, a radna mjesta koja čekaju da budu popunjena su prodavac u gift šopu, voditelj baze, voditelj marketa i asistent u pošti od novembra 2022. do marta 2023. godine.

Iako svaki zaposleni ima svoju ulogu, oni su kolektivno odgovorni za održavanje ovog istorijskog mjesta i opsluživanje hiljada turista koji dolaze brodovima na ostrvo. Osoblje je takođe zaduženo za praćenje divljih životinja, što uključuje bilježenje pingvina i prikupljanje podataka o životnoj sredini.
Kandidati su upozoreni da to nije glamurozan posao.
 

Zaposleni moraju da žive bez tekuće vode, interneta ili mobilnog telefona pet mjeseci. Tim živi zajedno u maloj loži, spavaju u krevetima na sprat i dijele jedno kupatilo i toalet za kampovanje. Brodovi koji pristižu na ostrvo jedina su opcija za tuširanje.  
Viki Inglis, jedan od prethodnih upravnika pošte, kaže da je taj posao prilika koja se pruža jednom u životu.

 - „Morali smo da prokopamo put kroz snijeg da bismo prvi prišli pošti. Nemamo tuševe, niti bilo šta od modernog luksuza na koji smo navikli“, rekao je Inglis, koji je jednu sezonu radio u Port Lokroju.

Pri odabiru kandidata u obzir će se uzimati i fizička spremnost kao i poznavanje života sa što manjim uticajem na okolinu i prirodu. Za ova radna mjesta već mnogo ljudi je pokazalo interes, a prijaviti se mogu osobe s radnom dozvolom za rad u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana