Ponovo uhapšen prevarant sa Tindera - ne odustaje od žena i lažnog identiteta

GS
Foto: Agencije

Sajmon Hajut uhapšen je sa dokumentima koji glase na Majkla Biltona dok je vozio Maserati vrijedan 80.000 funti, a u njegovom društvu je bila nepoznata žena.

Iako je svijet upoznat sa njegovim prevarama, Sajmon očigledno ne odustaje od takvog načina života.

Prevarant sa aplikacije za upoznavanje "Tinder", koji je mnogima poznat pod lažnim imenom Sajmon Levijev, još jednom je uhapšen zbog korišćenja lažnog identiteta, a ono što se dogodilo posebno je zanimljivo. Prevarant sa Tindera, o kome je Netfliks snimio i dokumentarac, mogao bi da se suoči s novom zatvorskom kaznom i to nakon što je koristio lažnu vozačku u Španiji.

Ovoga puta Hajut je uhapšen sa dokumentima koji glase na Majkla Biltona dok je vozio Maserati vrijedan 80.000 funti, i to u društvu nepoznate žene. Policajci su ga prepoznali zbog dokumentarca koji je postao hit. Poznati prevarant je pušten, a protiv njega je pokrenuta kaznena istraga.

Podsetimo, u filmu "Tinder Swindler" prikazano je kako je Hajut putem ove aplikacije namamljivao žrtve te ih tako oštetio za iznos od deset miliona dolara i to samo u 2017. godini. Nakon ove prevare na internetu, Hajut je uhapšen u Grčkoj gdje je koristio lažni pasoš te je izručen Izraelu, gdje je rođen.

Zbog korišćenja lažnih dokumenata osuđen je pred Magistratskim sudom u Tel Avivu na zatvorsku kaznu od ukupno 15 mjeseci. Poznati prevarant iz zatvora je tada pušten nakon odsluženih pet mjeseci kazne, u maju 2020. godine, prenosi Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana