Policajci usmrtili zebru, tvrde da ih je proganjala

GS
Policajci usmrtili zebru, tvrde da ih je proganjala

Policija u Ohaju usmrtila je zebru nakon što je ugrizla vlasnika za ruku, a potom nastavila da se ponaša agresivno i prema policajcima, potvrdili su zvaničnici.

Službenici su stigli u kuću muškarca u Srklvilu, u Ohaju, u nedjelju, pošto ih je muškarac pozvao i prijavio da ga je „zebra ujela za ruku.”

Vlasti navode da je muškarac pronađen kako leži u polju, sa povrijeđenom rukom. Pomogli su mu da uđe u kola hitne pomoći i poslali u bolnicu. Policajac je pokušavao da spriječi zebru da dođe do čovjeka, parkirajući vozilo između povrijeđenog muškarca i ljute životinje, ali je zebra naletjela na vrata sa vozačeve strane, navodi se u izvještaju kancelarije šerifa okruga Pikavej, u čiji uvid je imao BBC.

Kako je službenik objasnio, pokušavao je sirenom da odvrati zebru i kupi sebi vrijeme kako bi pomogao povrijeđenom čovjeku. Ali, to nije mnogo pomoglo.

Dok je policija odvodila čovjeka ka kolima hitne pomoći, zebra se vratila.

Članovi porodice, vlasnici imanja, rekli su policiji da će pucati u životinju, ukoliko se približi. Na snimku kamere koji je objavila šerifova kancelarija vidi se kako zebra juriše na policajce prije nego što jedan posegne za puškom i ubije je, prenosi BBC.

Nije jasno zbog čega se životinja tako ponašala, ali vlasti navode da je možda pokušavala da zaštiti ženke zebre na istom polju. Povrijeđeni muškarac je u bolnici, a zvaničnici očekuju da će se oporaviti. Ministarstvo poljoprivrede američke države Ohajo ne smatra zebre za opasne životinje i zato ih pojedini stanovnici drže kao kućne ljubimce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana