Pijetao ubio vlasnika tokom ilegalne borbe

Tanjug
Pijetao ubio vlasnika tokom ilegalne borbe

NjU DELHI - Pijetao sa sječivom privezanim oko noge za ilegalne borbe pjetlova usmrtio je vlasnika na jugu Indije. Ptica je posjekla vlasnika u predjelu prepona u pokušaju da pobjegne.

Muškarac je umro na putu do bolnice zbog gubitka krvi. Policija sada traga za još 15 ljudi, koji su umiješani u ovaj događaj u selu Lothunur, u državi Telangana.

Policija je saopštila da je pijetao trebalo da učestvuje u borbi pjetlova kada je pokušao da pobjegne. Njegov vlasnik pokušao je da ga je uhvati, a on ga je udario sječivom dužine sedam centimetara.

Sva lica umiješana u ovaj događaj suočavaju se optužbama za ubistvo, nezakonito klađenje i organizovanje borbe pijetlova, javlja AFP.

Pijetaoje prvo vrijeme proveo u policijskoj stanici, a onda je prebačen na farmu.

Borbe pjetlova nezakonite su u Indiji od 1960. godine, ali je ova pojava i dalje relativno česta u ruralnim područjima, posebno u vrijeme hindu festivala Sankranti.

Ovo nije prvi put da je pijetao ubio vlasnika. Prošle godine jedan muškarac u državi Andra Pradeš umro je nakon što ga pijevac udario nožem, odnosno nogom u predjelu vrata.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana