Osam odsto Amerikanaca misli da bi mogli pobijediti lava u borbi

GS
Osam odsto Amerikanaca misli da bi mogli pobijediti lava u borbi

Samopouzdanje je privlačna i važna osobina kod muškaraca, prema nekom opštem standardu. Međutim, tanka je linija između vjerovanja u vlastite sposobnosti i čiste zablude, a tome je dokaz i novo, prilično bizarno, naučno istraživanje.

Jedno je kad je muškarac uvjeren da bi dobio nekog snagatora u borbi rukama, ali sasvim je druga stvar kad vjeruje da bi u borbi mogao nadvladati ni manje ni više nego – lava, prenosi Indeks HR.

YouGovAmerica proveo je istraživanje među 1224 Amerikanca, upitavši ih prvo za koju od 34 različite životinje smatraju da bi pobijedila u međusobnoj borbi.

Pobjedu je uvjerljivo odnio slon, sa stopom pobjede od 74%, ali tada su stvari postale zanimljivije. Čovjek protiv životinje!

Nakon početnog pitanja muškarci su trebali ocijeniti vlastite šanse protiv svake navedene životinje. Prema istraživanju, osam odsto muškaraca i sedam odsto žena vjeruje da bi mogli pobijediti lava u tučnjavi.

Kad su teoretski pokušali uporediti snage sa slonom ili gorilom, ta se statistika popela na devet, odnosno osam procenata. Borba sa psom? Nema problema. 60% uvjereno je u pobjedu.

A šta je s guskom? E, tu su se našli pravi heroji. Čak 71 odsto ispitanih muškaraca tvrdi da bi ih sredili bez problema. Pobjedu u ovoj neizvjesnoj borbi odnio je štakor, koji bi, prema mišljenju 76% Amerikanaca, izvukao deblji kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana