Nije imao para za zubara, pa sam sebi vadio zube

GS
Foto: NDTV

David Sergents, bivši mesar iz Lidsa, u Ujedinjenom Kraljevstvu, tvrdi da je bio primoran da koristi kliješta ili golim rukama da vadi svoje zube (kad su ga boljeli) jer nije mogao da posjeti profesionalnog zubara.

Ovaj 50-godišnji muškarac rekao je da njegova finansijska situacija onemogućava dobijanje privatne njege, pa je morao da zakaže pregled preko Nacionalne zdravstvene službe (NHS) koju finansira država, koja zapravo nije dobro funkcionisala. Morao je toliko dugo da čeka da ode kod zubara da je izvadio nekoliko zuba tokom protekle decenije.

"Nisam mogao dobiti zubara Nacionalne zdravstvene službe gotovo 15 godina. Probao sam preko uputnice od ljekara ali tome nije odvelo do zubara! Čekam dok se zub ne olabavi, a onda ga olabavim sam i izvučem ga sam. Ranije sam koristio kliješta, poput velikih, ali većinu vremena koristim samo svoje prste", rekao je Dejvid.

Kao što možete zamisliti, vađenje sopstvenih zuba je posebno bolna stvar, posebno kada ste već pod velikim bolom od karijesa ili oralnih infekcija. Međutim, Dejvid kaže da je uspio da izvuče muku uz malo piva i nekoliko lijekova protiv bolova, prenosi Miror

"Popijem nekoliko piva i napunim se ibuprofenom. Sljedećeg jutra ima malo krvi. Ne osjeća se baš dobro. Na kraju dana, moram da vadim svoje zube kada bi trebalo da neko brine o meni", dodao je bivši mesar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana