Na svom vjenčanju mladoženja se brzinski razveo od mlade!

G.S.
Foto: pixabay

U najbržem brakorazvodnom slučaju u Iraku, u gradu Bagdadu mladoženja se razveo od svoje žene tokom njihovog vjenčanja.Razlog najbržeg ikad viđenog razvoda u Iraku je bizaran!

Mladoženji je zasmetalo to da je  mlada na vjenčanju plesala uz “provokativnu” sirijsku pjesmu.

Prema pisanju Gulf Njus portala, sirijska pjesma – Mesaytara, što u prevodu znači “Ja sam dominantan” ili “Ja ću te kontrolisati” – pjevačice Lamis Kan bila je glavni razlog za razvod para na vjenčanju.

Mlada je navodno plesala u ritmu pjesme, što su mladoženja i njegova porodica smatrali provokacijom. Kako se navodi, mlada je dobila optužbe da promoviše feminizam, što se u tamošnjoj kulturi smatra neprihvatljivim.

Stoga je mladoženja ušao u raspravu sa mladom i njenom porodicom, nakon čega se na kraju razveo od nje. Incident se dogodio u Bagdadu.

Kada se prevede, prvi dio pjesme otprilike kaže: “Ja sam dominantan; ti ćeš se rukovoditi mojim strogim uputstvima”. “Ti si moj grumen šećera; Dokle god si sa mnom, hodaćeš pod mojom komandom; Ja sam arogantana, ja sam arogantana”, nastavlja pjesma.

U međuvremenu, zahtjev za razvod je odobren i ovaj događaj će se definitivno zabilježiti kao jedan od najkraćih brakova ikada u Iraku kao i gradu Bagdadu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana