Muškarac pronašao 150.000 eura u kuhinjskim ormarićima koje je kupio na eBayu

Kliks
Foto: Newsflash

Tomas Heler iz Biterfilda u Njemačkoj kupio je polovne kuhinjske ormariće s eBayu i ostao je šokiran kada je otkrio 150.000 evra skriveno u jednom od dijelova.

Heler je kupio ormariće s imanja jednog starijeg para na aukcijskoj lokaciji i čak je mogao pregovarati o cijeni od 300 do 240 eura. Nakon što je sklopio svoju nagodbu, 50-godišnjak je ostao šokiran kada je otkrio dvije kutije s gotovinom skrivene u jednom od ormarića.

Unutar kutija Heler je otkrio tajnu zalihu gotovine u ukupnom iznosu od 150.000 eura, koja je naizgled stavljena tamo i zaboravljena.

Heler, koji je generalni direktor projekta socijalnog stanovanja, rekao je za lokalne vijesti:

"Jedna koverta je bila otvorena i puno novčanica od 100 eura je 'gledalo u mene'."

Međutim, umjesto da pokuša da neočekivano zaradi, pošteni kupac je otišao u obližnju policijsku stanicu da preda novac.

"Otvorili su drugi, zaključani ormar pred mojim očima. U kovertama su bile veće novčanice. Dvjesto, petsto", ispričao je.

Zadivljena količinom novca i poštenjem čovjeka, policija je slučaj dostavila okružnom sudu i započela istragu kako bi pronašla prvobitnog vlasnika kuhinje.

Iz policije Astrid Kuhta rekla je: "Kuhinja je došla nakon likvidacije domaćinstva starijeg para iz Halea."
Istraga je otkrila da je novac pripadao 91-godišnjoj ženi iz grada Halea, koja je boravila u domu za penzionere nakon što joj je suprug preminuo.

Kuhta je rekao da je kupac kuhinju kupio od pružaoca usluga koji ju je prodao u ime prethodnog vlasnika i dodao: "Dvije kutije s novcem su bile dobro skrivene u dijelovima namještaja koji su bili teško vidljivi."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana