Muha sletjela Majku Pensu na glavu usred debate i bila najzanimljiviji događaj večeri

Kliks
Foto: escuire.com

Potpredsjednički kandidati u SAD-u sinoć su tokom debate bili odvojeni pleksiglasom kako bi se suzbila zaraza koronaviruosom.

Međutim, ono što je obilježilo ovu noć je i muha koja je uletjela u dvoranu i "odmarala" dvije minute na glavi republikanca Majka Pensa.

Muha je pred sam kraj debate sletjela na glavu republikanca Mikea Pencea i tu je ostala otprilike dvije minute, a iako je to sigurno vidjela, demokratkinja Kamala Heris nije reagovala.

Cijela ova situacija je izazvala veliki broj komenrara, a na društvenim mrežama se ubrzo pojavio hešteg #FlyGate te su mnogi istakli kako je muha bila najzabavniji trenutak večeri.

"To nije na vašem TV-u. Muha mu je na glavi", napisala je na Tviteru Rejšel Medouv iz MSNBC-a.

Drugi su se našalili kako je muha možda "zapela" u laku za kosu ili je možda sada glavni kandidat za testiranje na koronavirus.

Ubrzo je muha dobila i svoj Tviter profil.

Demokratski Trampov protukandidat Džo Bajden našalio se na svom Tviteru, te započeo kampanju od pet dolara za muhu i svog protukandidata, piše AP.

Pens je veći dio večeri odmahivao glavom kao znak neodobravanja odgovora koje je davala Harris, međutim, čini se da nije primijetio muhu.

Uprkos njegovom govoru, pokretima, svjetlima na pozornici i pleksiglasu, muha je neometano stajala na Pensovoj glavi, te je nakon nekoliko minuta odletjela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana