Mladoj zvijezdi Barselone dosadio odmor pa pomogao u raspodjeli 80.000 kilograma banana

GS
Foto: Comma

Nakon što je skupio 75 zvaničnih utakmica između La Lige, Kupa kralja, Superkupa Španije, Lige prvaka, Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara, veznjak Barselone Pedri (18) dobio je produženi odmor od strane kluba.

Ipak, vrlo brzo postalo mu je dosadno, te se odlučio da pomogne u akciji raspodjele banana.

Pedri je proveo dvije sedmice na Kanarskim ostrvima, ali u jednom trenutku odmor mu je dosadio, zbog čega se odlučio da kao "obični" radnik učestvuje u raspodjeli 80.000 kilograma banana za 54 javne kuhinje širom Španije.

"Ponosan sam što mogu pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i učiniti to vlastitim rukama, uz proizvode iz moje zemlje. To je ono što najviše volim i što me čini jako sretnim", kazao je Pedri, dodavši da jedva čeka da ponovo zaigra."Otišao sam na godišnji odmor samo zato što je neophodno da se moje tijelo oporavi, ali istina je da sam se nakon tri ili četiri dana osjećao kao da se želim vratiti treninzima.Imam veliku želju vratiti se na teren i uživati u onome što najviše volim, a to je igranje nogometa. Želim napredovati i usavršavati se", kazao je Pedri,prenosi portal Kliks.

Njegova trenutna vrijednost prema portalu Transfermarkt je 70 miliona eura, a nema sumnje da će već sljedeće sezone, ukoliko ga zdravlje bude služilo, dodatno pokazati svoj kvalitet te se još više nametnuti u borbi za status najboljeg mladog igrača svijeta.U prošloj sezoni Pedri je odigrao ukupno 52 meča za Barcelonu, a postigao je četiri pogotka i upisao šest asistencija. Na terenu je proveo ukupno 3.526 minuta

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana