Majmun teroriše stanovnike brazilskog grada, vitla nožem i oštri ga o zid VIDEO

G.S.
Foto: Printscreen

Mještane brazilskog grada Korente terorisao je majmun sa nožem!

Jedan grad u Brazilu terorisao je majmun naoružan ogromim nožem. Video snimak životinje naoružane do zuba snimljen je u gradu Korente, koji se nalazi u blizini velikog nacionalnog parka, prenosi Mondo.

Na snimku se vidi majmun kako sjedi na balkonu gradskog tržnog centra, a u svojim rukama drži nož koji je skoro isto veliki kao i majmun. Prvo je mahao sječivom unaokolo kao da prijeti prolaznicima, a onda kao da ga je oštrio o kameni zid.

Lokalni stanovnik Alesandro Guera, koji je snimio video, rekao je da majmun pravi "haos" u gradu već nedjelju dana.

"Pravi nered. Već su oštećeni krovovi i ove nedjelje se pojavio sa ovim nožem", rekao je on. Ali izgleda da, uprkos tome što je teško naoružan, majmun ne želi da napadne ljude.

"Dozvoljava ljudima da ga dodiruju, čak ide i do njihovih kuća", rekao je Alesandro, koji je dodao da su stanovnici podijeljeni oko prisustva majmuna.

"Neki su veoma zabrinuti, jer ne mogu da ostave svoja vrata ili prozore otvorene. Drugima je to smiješno. Postao je mim."

Lokalne vlasti Korentea saopštile su da su upoznate sa slučajem, ali da nisu imale sredstva da sklone životinju. Alesandro je rekao da je pozvana i policija za životnu sredinu, ali da je najbliži odred bio udaljen oko 600 km.

Mještani su umjesto toga preusmereni na Brazilski institut za životnu sredinu i obnovljive prirodne resurse, koji je rekao da će ispitati slučaj. Alesandro je rekao da je pokušao da upozori vlasti "zbog brige za ljude i brige za samu životinju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana