Ljekar pronašao bubašvabu u uvu pacijenta

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

OKLAND - Ljekar u Novom Zelandu pronašao je bubašvabu u uvu pacijenta koji se žalio na smetnje za koje je mislio da je prouzrokovala voda. Zejn Veding zatražio je pomoć ljekara zbog "vode u uvu", a nakon pregleda saznao je da se u njegovom uvu već nekoliko dana nalazi buba.

Mještanin Oklanda bio je na bazenu u petak, 7. januara. Kada se vratio kući, zadrijemao je na kauču, a nakon buđenja osjetio je da mu se nešto meškolji u uvu, misleći da se radi o vodi. Pošto se čudan osjećaj zadržao do sljedećeg jutra, Veding je odlučio da posjeti ljekara.

Specijalista je rekao da "ne vidi ništa", prepisao Vedingu antibiotike i preporučio mu da fenom suši uvo. Dan kasnije situacija je postala lošija i Veding je ogluvio na jedno uvo i nije mogao da spava, prenio je "Sputnjik". Veding je kasnije posjetio drugog ljekara, čija je prvobitna reakcija navela Novozelanđanina da pomisli da se radi o tumoru, ali je ljekar brzo shvatio da se radi o insektu u uvu. Nekoliko minuta kasnije, ljekar je uspio da izvuče pola insekta, a kasnije posebnim postupkom i drugu polovinu.

Veding je novinarima rekao da je ovu priču ispričao medijima kako bi ohrabrio ljude da uvijek traže drugo mišljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana