Kraljica Elizabeta II zabranila da se u palati jedu trouglasti sendviči! Razlog nevjerovatan!

24sedam
Foto: tanjug

Poznato je i da je kraljica Elizabeta II vrlo izbirljiva kada je hrana u pitanju, a njenom osoblju ni malo nije lako, moraju strogo da vode računa o njenim obrocima i detaljima.

Kraljica Elizabeta II ne dozvoljava članovima kraljevske porodice da jedu trouglaste sendviče, a razlog je otkrio njihov bivši kuvar Graham Njubold.

- Kraljica insistira da joj se poslužuju samo okrugli sendviči. Kraljevska porodica nikada ne jede trouglaste sendviče jer tradicija nalaže da svako ko im ponudi ovakvu vrstu hrane pokušava da ih skine sa trona,naglasio je kuvar.

Takođe jedan  od bivših kraljevskih kuvara koji je kuvao za kraljicu 11 godina Daren Mek Grejdi. Nedavno je pratiocima na društvenim mrežama otkrio kako Elizabeta II zapravo  uopšte ne preferira skupu hranu.

-Jastog, kavijar i slične namirnice jede samo kada se zabavlja s gostima. Inače često voli da konzumira ribu i zelenu salatu. Kada je riječ o sendvičima, preferira isključivo onaj sa džemom od jagoda. Svoj dan Elizabeta najčešće počinje jednostavnim doručkom - čajem i keksićima. Nakon toga slijedi i mala činija pahuljica, ali kraljica, pazeći na zdravlje uvijek bira one sa manje šećera i ugljenih hidrata.

Tako, na primer, ne podnosi tjesteninu, pirinač i krompir, zbog čega ih je takođe zabranila u palati. Ista stvar je i sa bijelim lukom, koji ova 96-godišnjakinja izbjegava zbog lošeg zadaha. Ne voli ni crni luk, kao ni brzu hranu.

Pravilo o zabrani trouglastih sendviča nije jedino što djeluje čudno. Prošlog mjeseca je objavljeno kako je kraljica zabranila članovima porodice da igraju Monopol jer se, kako ona  smatra, zanesu i počnu se previše svađati što nije dobro za porodicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana