Kokoška Monik je plovila morem i postala prava "jedriličarka": Pet godina pravila je društvo skiperu Gireku

GS
Foto: Instagram

Dvojac je proveo vrijeme na Karibima, gd‌je je Sode radio kao instruktor vodenih sportova da bi prikupio sredstva za svoje putovanje, a njegova kokoš Monik postala je lokalna slavna ličnost, pridruživši se Sodeu u jedrenju na dasci i plivanju u moru

Monik, crvena kokoška koja se pridružila solo jedriličaru Gireku Sodeu u više avantura jedrenja, umrla je u devetoj godini života. Monik je pratila Sodea na petogodišnjoj svetskoj turneji, prešavši morske milje kojima bi se mnogi profesionalni jedriličari ponosili.

Mladi bretonski moreplovac i avanturista Sode usvojio je Monik dok je boravio na Kanarskim ostrvima na svojoj čeličnoj jahti od 38 stopa, na svom prvom samostalnom obilasku 2015. godine. Monik se lako saživela sa morem, položivši 25 jaja na njihovom 28-dnevnom prelasku Atlantika, a kljucanje zemlje u potrazi za crvima zamijenila je za kljucanje leteće ribe koja je sletjela na palubu.

- Rekao sam sebi: "Ako me nervira, uvek mogu da je pojedem". Čudno mi je to sada reći! Stvorili smo pravu povezanost. Bila je tako simpatična, toliko me je nasmejala, osećao sam se kao da sam je oduvek poznavao - prisjeća se Sode.

Girek Sode je upoznao Monik tokom zaustavljanja na Kanarskim ostrvima, piše "JahtingVorld”

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana