Kako ukrasti gorivo iz rezervoara – grčka državna televizija emitovala skandalozni tutorijal

RTS
Foto: Arhiva

Javnost u Grčkoj zapanjena je jer je u jutarnjem programu državne televizije ERT emitovan tutorijal kako da se, uz pomoć crijeva, prespe gorivo iz rezervoara tuđeg automobila. Cijene goriva u toj zemlji ne prestaju da rastu zbog energetske krize.

Morate da koristite automobil, a skupo vam je gorivo? Grčki javni servis nudi rješenje – ukradite ga iz tuđeg rezervoara!

Reakcije javnosti na društvenim mrežama ne jenjavaju nakon što je državni kanal ERT1, u svom gledanom jutarnjem programu Sindesis, prikazao uputstvo, korak po korak, kako se to radi.

„Nije nešto strašno komplikovano… ne treba vam ni posebna cev, čak će i crevo za vodu za balkone poslužiti", objasnio je reporter Kostas Stamu, dok je davao savjete o krađi tokom priloga koji je šokirao gledaoce.

Serviser automobila, koji je bio pozvan da se pridruži reporteru u uživo emitovanom segmentu programa, pružio je gledaocima brzi vodič koliko je lako presuti benzin iz rezervoara za gorivo.

Dodatno je pokazao i gdje tačno rezervoar može da se probuši, kako bi se ukrao njegov sadržaj, ako bi se prvi metod pokazao previše teškim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana