Grickala nokte pa zamalo ostala bez prsta

Srna
Grickala nokte pa zamalo ostala bez prsta

Grickanje noktiju i zanoktica mnogima je navika, dok one druge iritira gledati, ali za jednu tinejdžericu iz Sjedinjenih Američkih Država postalo je prva noćna mora. Ona je na društvenoj mreži TikTok sa svima podijelila kako je zbog grickanja zanoktica zamalo ostala bez prsta, piše News.com.au.

18-godišnja Lauren Nihols toliko se zanijela pokušavajući odstraniti zanokticu da joj se prst inficirao do te mjere da nije reagovao na antibiotike.

Na snimku koji je podijelila na TikToku, a koja je postala viralna, ona je ispričala kako se osmog januara probudila sa zelenom tačkom na zanoktici.

“Mislila sam da je to modrica ili tako nešto, ali se pokazalo da je u pitanju infekcija zanoktice”, kaže ona na snimku.

Ljekar joj je prepisao antibiotike, ali oni nisu uspjeli zaustaviti širenje infekcije.

“10. januara taj dio je još više natekao, bio je crveniji, a zeleni dio se proširio, pa sam shvatila da antibiotici ne djeluju”, govori u videosnimku.

Kako se dva dana kasnije, 12. januara, izgled njenog prsta dodatno pogoršao i budući da ju je bolio, odlučila je potražiti rješenje na internetu.

“Pogledala sam snimak na YouTube 13. januara i odlučila to iscijediti, a onda sam otišla kod ljekara, koji mi je rekao da moram na operaciju. Zamalo mi je amputiran prst, jer sam grickala nokte”, ispričala je Lauren.

Kako bi izliječila infekciju, morala je biti podvrgnuta operativnom postupku koji se naziva “terapeutsko ispiranje”, a ljekar joj je skrenuo pažnju da se oslobodi navike grickanja noktiju, jer je nekim ljudima zbog toga morao amputirati vrh prsta.

“Otkad mi se ovo dogodilo, prestala sam grickati nokte, jer nikada više ne želim proći kroz to. Napravila sam ovaj snimak kako bih ljudima rekla da prestanu grickati nokte, jer to može imati ozbiljne posljedice”, zaključuje ona. Snimak pogledajte OVDJE.

Njen slučaj nije jedinstven i nije rijedak. Prošlog mjeseca je jedna osoba u Velikoj Britaniji morala na operaciju zbog infekcije prstiju izazvane grickanjem noktiju. Ni njoj antibiotici nisu pomagali, a infekcija se počela širiti na cijelu ruku, zbog čega je hitna operacija bila nužna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana