Fudbaler na utakmici kleknuo da zaprosi djevojku, bezosjećajni zaštitar upropastio trenutak za pamćenje

GS
Foto: Printskrin

Vladislav Šubovič, nogometaš bjeloruskog drugoligaša Smorgona, ovih dana je dospio u središte pažnje svjetske javnosti nakon što je na utakmici odlučio zaprositi svoju djevojku.

Smorgon je u 26. kolu drugog ranga bjeloruskog nogometa dočekao Volnu i bio je veliki favorit.

Nakon što je u 49. minuti poveo sa 1:0, trener domaće ekipe je u 68. minuti u igru uveo 22-godišnjeg štopera Šuboviča kako bi učvrstio odbranu, ali i kako bi on iznenadio svoju djevojku i zaprosio je tokom susreta.

A idealnu priliku za to Šubovič je dobio u 85. minuti kada je dosuđen penal za Smorgon. On ga je uspješno realizovao, a potom je zajedno sa saigračima krenuo prema aut-liniji i pozvao je svoju djevojku da siđe s tribine.

Ona se nije nadala da će je Vladislav zaprositi, a kada je 22-godišnjak kleknuo pred nju i krenuo izvaditi zaručnički prsten, u sve se umiješao zaštitar.

On, očito, je bio jedini na stadionu koji nije bio obaviješten o čemu se radi, te je grubo odgurnuo djevojku s terena, nakon čega je zamalo došlo do fizičkog sukoba.

Na kraju se i sudija meča umiješao i naredio zaštitaru da se odmakne i dopusti Šuboviču da zaprosi djevojku koja je pristala da se uda za mladog nogometaša Smorgona, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana