Filmska pljačka u Italiji: Balkanci ukrali robu vrijednu 200.000 evra iz Guči prodavnice VIDEO

Blic
Foto: Youtube/VareseNews

Dvojica Balkanaca, jedan iz Srbije (37), a drugi iz BiH (43), uhapšeni su i osuđeni pred sudom u Varezi u Italiji na tri godine i četiri mjeseca, odnosno tri godine i dva mjeseca zatvora zbog pljačke Guči radnje prošle godine, kada su ukrali robu u vrijednosti od oko 200.000 evra.

O ovoj pljački "Guči" radnje koja se dogodila prošle godine 11. novembra u mjestu Pjeve del Kairo, brujali su svi strani mediji.

Prije šest mjeseci karabinjeri su uspjeli da uhapse njih dvojicu, koji su imali prebivalište u Milanu, a za koje se sumnja da su lideri bande od četvoro ljudi koja je opljačkala butik.

Na snimku koji su objavili italijanski mediji, vidi se kako dvojica muškaraca sa još dvojicom pomoćnika automobilom razbijaju izlog prodavnice, a zatim sa velikim torbama upadaju unutra i pustoše sve što im se našlo pod rukom.

U te torbe gurali su sve što im je palo pod ruke - torbice, nakit, parfeme i druge brendirane predmete iz poznate prodavnice.

Upravo zahvaljujući snimcima tih nadzornih kamera, oni su pronađeni, a zatim i uhapšeni od strane karabinjera.

Ukradena roba pronađena je u garaži koja se vodi na jednog od pljačkaša, a policija ispituje da li su dvojica Balkanaca umješani u još neke pljačke u Italiji.

Njih dvojica su u međuvremenu priznali da su učesnici pljačke, zbog čega su njihovi branioci tražili blaže kazna. Glavni tužilac odbio je zahtev da oni ekonomski nadoknade štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana