EL Čapo dobio svoje pivo

Agencije
EL Čapo dobio svoje pivo

MEKSIKO SITI - Od kako je meksički narko-bos Hoakin "El Čapi" Guzman prošlog leta otisao na izdržavanje doživotne kazne zatvora, njegova ćerka Alehandrina se trudi da održi njegovu slavu modnom linijom, ali je ove nedelje otišla i korak dalje, kada je predstavila i pivo koje nosi njegovo ime.

Alehandrina guzman Salazar lansirala je u julu prošle godine modnu kolekciju "El Čapo 701", aludirajući na mesto koje mu je Forbs dodelio na listi najbogatijih ljudi sveta, a u utorak je na Međunarodnom sajmu mode u Gvadalahari predstavila novi brend piva, "El Chapo Mexican Lager".

Pivo još nije u prodaji, a kako je rekla portparol kompanije "El Čapo 701", Adrijana Urijarte, nakon što bude obezbeđena dozvola meksičkog Instituta za intelektualnu svojinu, koštaće četiri dolara. 

Pivo je proizvedeno u pivnici La Čingoneria iz Meksiko Sitija, sadrži 4 odsto alkohola, a pravi se od slada, pirinča i meda, prenosi Dejli mejl.

Na flaši je etiketa u braon, crnoj i beloj boji sa slikom Guzmana sa karakterističnim brkovima. 

Kolekcija "El Čapo 701" razlicicto je prihvaćena od meksičke publike od kada je lansirana prošlog jula, ali će u Gvadalahari u februaru biti otvorena prva prodavnica odeće tog brenda.

Zanimljivo je da pojedine odevne predmete izrađuju zatvorenici u zatvoru Puente grande u okolini tog grada, odakle je El Čapo izveo svoje čuveno prvo bekstvo iz zatvora, kada se sakrio u kolicima za veš.

Na video snimku postavljenom na Fejsbuk stranici kompanije, prikazani su zatvorenici kako izrađuju novčanike, kaiševe i narukvice.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana