Brazil: U banku dovezla mrtvog čovjeka da bi podigla njegovu penziju

Anadolija
Brazil: U banku dovezla mrtvog čovjeka da bi podigla njegovu penziju

BUENOS AIRES – Žena u Brazilu je, u namjeri da preuzme njegovu penziju, u banku u kolicima odvezla tijelo čovjeka koji je umro 12 sati ranij.

Policijski izvještaj pokazuje kako je početkom oktobra žena koja živi u Kampinasu, u saveznoj državi Sao Paulo, s obzirom na to da nije znala pin kartice, pokušala podići novac tako što je u kolicima odvukla 92-godišnjeg muškarca koji je umro 12 sati ranije, javio je medij "Globo".

Identitet žene nije objavljen, a navodno se prije odlaska u banku predstavila kao supruga preminulog, a pozivom u banku pokušala dobiti odgovarajuće podatke.

Uposlenici banke su joj rekli kako, da bi dobila novi pin, vlasnik kartice treba doći u banku, zbog čega je žena u kolicima dovukla tijelo muškarca.

Uposlenici su postali sumnjičavi jer muškarac nije pravio nikakve pokrete, na što je žena rekla da se ne osjeća dobro.

Pozvana je hitna pomoć te ustanovljeno da je muškarac mrtav.

Šef policije u Sao Paulu Hoze Enrike Ventura rekao je da je autopsijom potvrđeno da je muškarac umro 12 sati prije nego što je njegovo tijelo dovezeno u banku.

Navodi se kako je žena duži period bila u vezi s pokojnikom, te da uprkos tvrdnjama kako kontroliše bankovne račune, nije imala potrebne dokumente za obavljanje transakcija.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana