Blizanci rođeni usred pandemije dobili imena Korona i Kovid

GS
Blizanci rođeni usred pandemije dobili imena Korona i Kovid

Ako pandemija virusa korona većini ljudi nije donijela ništa lijepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji odlučili su svoje blizance rođene za vrijeme pandemije nazvati Korona i Kovid. 

 

Majka Preeti Verma (27) za Hindustan Tajms otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsjetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave djece. Dodali su, ipak, da će možda promijeniti odluku. 

"Blagoslovljena sam blizancima, curicom i dječakom, u rano jutro 27. marta. Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Rodila sam u teškim okolnostima pa smo suprug i ja htjeli da taj dan ostane zapamćen. Kad ih je i medicinsko osoblje počelo tako zvati, odlučili smo ih nazvati prema pandemiji", rekla je Preeti. 

Opisala je i s čim su se morali nositi od trenutka kad su joj, kasno naveče, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile, piše Index.hr. 

"Kasno naveče su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako se moj suprug uspio snaći da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je promet i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala što će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali liječnici i sestre su bili jako susretljivi", ispričala je. 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana