Bivši šef izraelskog programa za svemirsku bezbjednost: Američka vlada ima dogovor sa vanzemaljcima

Srna
Foto: Ilustracija

TEL AVIV- Nekadašnji šef izraelskog programa za svemirsku bezbjednost Haim Eshed izazvao je veliku pažnju u Izraelu, ali i u SAD, jer je u intervjuu listu "Jediot ahronot" izjavio da "vanzemljaci postoje i da imaju dogovor sa američkom Vladom".

Eshed navodi da "vanzemaljci sprovode istraživanja i pokušavaju da shvate od čega je svemir nastao i žele da im ljudi u tome pomognu".

"Oni su čekali da čovječanstvo evoluira i dostigne nivo na kojem će generalno razumjeti šta je svemir i šta su svemirski brodovi", tvrdi Eshed.

On navodi da saradnja sa vanzemaljcima podrazumijeva i istraživanje Marsa.

Na Crvenu planetu ljudska noga još nije kročila, ali bivši izraelski šef za svemirsku bezbjednost navodi za izraelski list da "postoji podzemna baza u dubinama Marsa gdje se nalaze njihovi predstavnici, te astronauti sa Zemlje".

Na pitanje zašto sve te informacije do sad nisu objavljene u javnosti, Eshed kaže da su vlasti odlučile to ne učine "jer čovječanstvo još nije spremno".

Eshed je svjestan da njegove tvrdnje "zvuče nevjerovatno" i ističe da bi "prije pet godina bio poslat ljekaru da je ovako nešto tada iznio u javnost".

"Danas svi već drugačije razmišljaju. Nemam šta da izgubim. Primio sam sve nagrade i poštovan sam na stranim univerzitetima, gdje se trend isto tako mijenja", navodi Eshed.

Ranije ove godine američko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je osnovalo jedinicu za istraživanje neidentifikovanih vazdušnih fenomena.

Takođe, 2019. godine javno su objavljeni snimci NLO-a napravljeni iznad Tihog okeana nedaleko od obale Kalifornije, a koje je zabilježio američki pilot Dejvid Frejvor u avionu "F/A-18 super hornet" tokom vježbe 2004, podsjećaju agencije.

Frejvor je dao veliki intervju naučniku Leksu Fridmanu, gdje je detaljno pričao o tim snimcima i otkrio da je bio kućni prijatelj sa Bobom Lazarom, čovjekom koji je 1989. godine u intervjuu sa reporterom Džordžom Knapom otkrio postojanje vanzemaljske tehnologije koja se već tad proučavala i testirala u tajnoj oblasti "S4".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana