Babuni gađali planinare kamenjem: Trojici muškaraca polomljene noge

GS
Babuni gađali planinare kamenjem: Trojici muškaraca polomljene noge

Tri planinara zadobila su prelome nogu kada ih je napala grupa babuna na obroncima planine Banhoek u Južnoj Africi, gađajući ih ogromnim kamenicama.

Majmuni su se razbjesnili kada su vidjeli da je sedam muškaraca zašlo na njihovu teritoriju, pa su počeli da ih gađanju kamenjem. Planinari su stigli do vodopada, a dvojica su počela da se spuštaju dalje niz područje, međutim, petorica su se odjednom našla na udaru kamenja.

Navodno, između njih je pala i kamenčuga od 60 kilograma. Pošto je pukla pri udaru o tlo, veoma oštri djelići stijene su poletjeli poput šrapnela i polomili noge trojici muškaraca. Oni su se odmah srušili na zemlju u agoniji. Četvrti planinar je povrijeđen, a peti je zamalo pao sa litice.

Ni tu nije bio kraj njihovim nevoljama jer su ih babuni ponovo zasuli kamenjem. Jedan planinar je uspio da pozove pomoć i uskoro su tri muškarca, sa najtežim povredama, helikopterom prebačena na bezbjedno, a ostatak grupe se sam spustio niz litice.

- Pohvaljujemo nepovrijeđene planinare koji su ostali mirni i pomogli svojim ranjenim saputnicima kojima želimo brz oporavak - naveli su iz spasilačke službe.

Kako kažu stručnjaci, babuni mogi biti veoma razdražljivi ukoliko se suoče sa stvarima na koje nisu navikli. Da li su namjerno bacali kamenje na ljude ili su slučajno pokrenuli veći odron ne može tačno da se utvrdi. Ipak, smatra se da tolika količina kamenja nije mogla slučajno da se pokrene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana