Amerikanka šetala tele po Crvenom trgu u Moskvi VIDEO

Srna
Amerikanka šetala tele po Crvenom trgu u Moskvi VIDEO

MOSKVA - Ruski sud danas je odredio pritvor i novčanu kaznu državljanki SAD jer Crvenim trgom u Moskvi šetala sa teletom, koje je kupila da bi ga spasila od klanja, javili su ruski mediji.

Ališa Dej (34) kažnjena je sa 20.000 rubalja (285 dolara) zbog ometanja pješaka u neovlašćenom protestu i osuđena na 13 dana “administrativnog pritvora” po odvojenoj optužbi za nepoštovanje policijskih naređenja.

- Kupila sam tele da ga ne bi pojeli - rekla je ona.

Na snimku koji su objavili državni mediji vidi se kako Dejova objašnjava da je angažovala vozača da automobilom doveze tele na Crveni trg, prenosi TASS.

- Željela sam da mu pokažem jedno prelijepo mjesto u našoj lijepoj zemlji - rekla je ona.

Ambasada SAD nije odmah komentarisala ovaj slučaj.

Novinska agencija RIA objavila je da je Dejova živjela u predgrađu Moskve sa turističkom vizom i ranije je pravila slične performanse i u drugim zemljama.

List “Dejli mejl” objavio je 2019. godine da je Ališa Dej “spasila od klanja” svinju koju je nazvala Džiksi Piksi u zapadnoj Engleskoj, dovezla ju u London taksijem i odvela u šetnju i na obroke u restoranu, ali je morala da ju preda u službu za zaštitu životinja nakon što je njen stanodavac otkrio da drži tu životinju u malom stanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana